Nieuws Actueel

Snel fotocollages maken met Layout

Van onze redactie 17 april 2015

Image 4863353

Wat is het precies?Layout is een app voor iOS waarmee je heel eenvoudig fotocollages kunt maken. Die collages kun je vervolgens delen via sociale media.

Wat maakt het bijzonder? Bij iedere foto kun je zelf de uitsnede bepalen en je kunt kiezen uit diverse pagina-indelingen op basis van het aantal foto's dat je selecteert. De app werkt met alle foto's op je telefoon, die je dus niet van tevoren hoeft te importeren.Zijn er nadelen? Het is niet mogelijk om foto's te bewerken met effecten, zoals dat bij Instagram wel kan. Als je die effecten wel wilt, zul je je foto's dus eerst via Instagram moeten bewerken. Bovendien is de app (nog) niet beschikbaar voor Android.

Vind ik leuk? Layout is een handige tool om snel en eenvoudig een collage samen te stellen. Het is letterlijk in een paar klikken geregeld. Een erg stabiele app bovendien in vergelijking met sommige andere collagetools. Het is jammer dat effecten niet mogelijk zijn, zeker aangezien Instagram achter de app zit. Hopelijk worden die later nog toegevoegd.