Nieuws Actueel

Snel internet via glasvezel in buitengebied Twente

Van onze redactie 18 augustus 2015

Glasvezel thinkstock

Vanwege voldoende interesse in dit type internet, een grotere bereidheid hier financieel aan bij te dragen en het goedkoper worden van de aanlegkosten lijkt het nu toch zinvol te investeren in de uitrol van glasvezel in buitengebieden. Dat zegt Joost Goderie, Senior Managing Partner van CIF.

SamenwerkingOm de uitrol mogelijk te maken werkt werkt de investeringsmaatschappij intensief samen met bewonerscollectieven en gemeentes in Twente. Er zijn verschillende samenwerkingsvormen en financieringsmodellen mogelijk. In Twente wordt bijvoorbeeld een vastrechtvergoeding van 10 euro per maand aan gebruikers gevraagd. In andere gebieden geldt een eenmalige bijdrage. Een combinatie behoort ook tot de mogelijkheden.

BoostJoost Goderie denkt dat de aanleg in dunbevolkte gebieden een enorme economische boost kan betekenen voor bijvoorbeeld agrarische bedrijven. “Daarnaast zijn ook de maatschappelijke voordelen van een snelle internetverbinding erg belangrijk, zoals hulp op afstand, persoonsbeveiliging en thuiswerken.”In heel Overijssel denkt CIF zo’n 40.000 huishoudens in het buitengebied op het glasvezelnetwerk te kunnen aansluiten.