Nieuws Actueel

Snooker & Poolcentrum Enschede bestaat kwart eeuw

Van onze redactie 20 februari 2015

Het jubileum vormt een nieuw hoogtepunt, na enkele jaren waarin het Snooker & Poolcentrum het lastig heeft gehad. De economische crisis en de invoering van het rookverbod hebben hun sporen nagelaten. Daar kwam nog eens een verhuizing van de Beltstraat naar de Marktstraat bovenop. De opgebouwde naamsbekendheid moest de laatste jaren daardoor terug worden verdiend.

22 tafels

Tegenwoordig beschikt het poolcentrum over 22 tafels. Met name in vakanties en tijdens toetsperiodes voor studenten draait het bedrijf goed. Bovendien zijn er in het poolcentrum verschillende liefdes ontsprongen. ,,Regelmatig vindt hier een eerste date plaats”, zegt eigenaar Dirk Boersma. ,,Tafel 16 wordt dan vaak gereserveerd. Die tafel staat helemaal achter in de hoek: een plekje waar het jonge stel zich prettig bij voelt.”

Van zulke kleine dingen kunnen Dirk en Martine genieten. Aan stoppen denkt het echtpaar voorlopig niet. „Ook al ben ik wel moe”, geeft Dirk toe. „Ik verlang eerlijk gezegd toch wel eens naar een avondje vrij. Als ik er over vijf jaar mee zou kunnen stoppen, wil ik het echt helemaal achter me laten.”

Foto: Dochter Gaby, Dirk en Martine Boersma in hun Snooker- en Poolcentrum Enschede. (Wim Corduwener)