Nieuws Actueel

SNS Bank definitief losgeknipt

Rik Nizet 31 augustus 2015

Sns bank groot

SNS Bank wordt definitief losgeknipt van het voormalige moederbedrijf SNS Reaal. Dat maakte het ministerie van Financiën vrijdag bekend.

De aandelen van de genationaliseerde bank zijn rechtstreeks ondergebracht bij de stichting die de aandelen van genationaliseerde financiële instellingen beheert, NLFI. Daarmee is de band tussen de bank en SNS Reaal verbroken.

SNS Reaal werd op 1 februari 2013 genationaliseerd. Eerder dit jaar werd al verzekeringsonderdeel Vivat (voorheen Reaal) verkocht. Met de vrijdag aangekondigde transactie wordt de bank verzelfstandigd.

Hoogst onzekerUit een brief aan de Tweede Kamer bleek vrijdag dat het ministerie momenteel rekent op een verlies van 162 miljoen euro bij de uiteindelijke verkoop van SNS Bank. De uitkomst wordt bij die berekening echter als hoogst onzeker aangemerkt. De prognose is gebaseerd op een eerste schatting, die SNS Bank een marktwaarde van 2,7 miljard euro geeft.

De overname van de aandelen SNS Bank heeft volgens het ministerie geen gevolgen voor de financiële positie van de Staat. Ook voor de klanten en het personeel van SNS verandert er niets.