Nieuws Actueel

Snurker verpest vakantie

Caroline Spilt 8 juli 2015

Snurken irritant

Uit intern onderzoek van de Kliniek voor Snurken en Apneu blijkt dat vakantie-snurken een steeds grotere bron van irritatie begint te worden. Snurken is een groot sociaal probleem onder Nederlanders. Op dit moment hebben meer dan vier miljoen mensen last van chronisch snurken.

Veelal heeft de partner het meeste last van het gezaag en moet een van de twee echtelieden naar een andere kamer verhuizen. Tijdens de vakantie is dit vaak niet mogelijk en dan komt de stress en agitatie om de hoek kijken.

Snurken in vliegtuig Onder de patiënten van de Kliniek voor Snurken en Apneu welke zich tijdens de zomervakantie van 2014 aanmelden voor een snurkoplossing is gebleken dat 60 procent de vakantie als de voornaamste reden opgeeft om iets tegen dit nachtelijke probleem te doen.

Uit de enquête van de snurkkliniek blijkt ook dat snurken in een vliegtuig als meest storend ervaren wordt. Op een tweede plaats wordt aangegeven dat de tent vervelend bevonden wordt. En op de derde plaats is ook nog steeds snurken in een hotelkamer een grote irritatiefactor, niet enkel bij de partner maar ook zeker bij de andere hotelgasten.

Top 3 meest storende snurkplekken op vakantie1. Vliegtuig2. Tent3. Hotelkamer

Volgens woordvoerder Olivier Tielemans van de Kliniek voor Snurken en Apneu kan snurken echt de vakantie verpesten. ''Een vakantie wordt veelal gezien als een bron van rust en om even los te komen van het stressvolle leven. Als er dan slecht geslapen wordt door het gesnurk van de partner of van andere vakantiegangers, wordt van zo'n vaak dure vakantie niet meer genoten'', volgens woordvoerder Olivier Tielemans.