Nieuws Actueel

Sociaal netwerk Ello belooft meer privacy dan Facebook

Van onze redactie 3 oktober 2014

Wat is het precies?Ello is een sociaal netwerk waarop geen reclame wordt getoond. Het netwerk belooft daarnaast privacy, doordat het geen gegevens van gebruikers verzamelt. Registreren kan onder iedere gewenste naam.

Wat maakt het bijzonder? Ello is een stuk minimalistischer dan zijn concurrenten. Juist door het ontbreken van advertenties ziet het er clean en simpel uit. Het privacyaspect is bovendien iets wat aanspreekt, na tijden van sociale netwerken die je om de oren slaan met speciaal op jou gerichte advertenties.

Zijn er nadelen? Ondanks de privacybelofte is het niet mogelijk om dingen die je plaatst op Ello af te schermen zodat alleen vrienden ze kunnen zien. Berichten zijn dus altijd openbaar voor iedereen die Ello gebruikt.

Vind ik leuk? Net zoals bij ieder ander sociaal netwerk valt of staat het succes van Ello met het aantal gebruikers ervan. Een netwerk wordt namelijk pas relevant als je vrienden het ook gebruiken. Momenteel is toegang tot Ello alleen op uitnodiging en kan dat dus even duren. Of Ello de gevreesde Facebookkiller gaat worden die het nu genoemd wordt, is nog maar de vraag.