Nieuws Actueel

Sociaal plan voor werknemers Philip Morris

Lotte Grimberg 28 mei 2014

Sommige stakende werknemers van de sigarettenfabriek van Philip Morris in Bergen op Zoom denken dat de strijd met de directie voor een beter sociaal plan lang gaat duren. Anderen voorspellen dat de top van het bedrijf snel zal toegeven, omdat het stilleggen van de productie het bedrijf te veel geld gaat kosten.

"Ik denk dat er snel een akkoord komt, want zowel de directie als het personeel beseft dat de huidige onzekerheid niet te lang moet duren", zegt de 43-jarige monteur Toine, die samen met vele honderden collega’s woensdag het werk heeft neergelegd. De 53-jarige Ad denkt daar anders over. "Dit zou wel eens een lang gevecht kunnen worden, want de directie wil voor een dubbeltje op de eerste rij zitten."

Op straatAd werkt al 32 jaar bij Philip Morris. Net als ruim 1200 collega’s komt hij binnenkort op straat te staan, omdat Philip Morris uiterlijk 1 oktober dit jaar de vestiging in Bergen op Zoom gaat sluiten. "Met mijn leeftijd wordt het heel moeilijk om een nieuwe baan te vinden", zegt Ad. "Er is al veel werkgelegenheid uit West-Brabant verdwenen en binnenkort verdwijnen er nog meer banen. Want het ziet er naar uit dat er nog meer bedrijven in de regio gaan sluiten. Ik weet nu dus al dat mijn inkomen in de komende jaren daalt, terwijl de lasten stijgen. Daarom is het zo belangrijk dat er een goed sociaal plan komt."

De 44-jarige Marc legt uit dat het sociaal plan dat de directie nu aanbiedt, vergelijkbaar is met dat van een reorganisatie uit 2010. "De ontslagvergoeding die de directie nu aanbiedt, is bruto hetzelfde, maar netto is die veel lager omdat bepaalde belastingvoordelen niet meer gelden.''

Forse deukAd, Marc en de 46-jarige Erwin laten weten dat het personeel de draad weer snel had opgepakt, nadat de sluiting van de fabriek was aangekondigd. "De fabriek hier in Bergen op Zoom draait nog altijd goed’’, zegt Erwin. "We draaien bijvoorbeeld beter dan de vestiging in Berlijn.’’ Maar Ad waarschuwt dat de motivatie van het personeel een forse deuk kan oplopen als de onderhandelingen over een goed sociaal plan niet snel worden afgerond. "Daarom is het ook zo belangrijk dat de directie en de bonden er snel uitkomen. Dan kunnen wij als personeel waardig afscheid nemen.''