Nieuws Actueel

Solar Team Twente plaatst zonneauto 21Connect op Marktplaats

Van onze redactie 8 mei 2015

Gijs Versteeg 21 Connect

Twee weken voordat Max Verstappen met zijn Formule 1 auto over het Circuit de Monaco scheurt, gaat Solar Team Twente hem voor in hun zonneauto 21Connect. De zonneauto uit 2011 rijdt mee in het bijprogramma van de Formule E, de eerste volledig elektrische raceklasse voor formule wagens. Met de tekst op het zonnepaneel wordt gerefereerd aan de World Solar Challenge die dit jaar in oktober plaatsvindt. Het tweejaarlijkse wereldkampioenschap zonneracen vindt plaats in Australië. “Iedereen mag onze ambities weten, dus daarom staan we op het grootst denkbare podium: Monaco”, zegt Wouter Put, teamlid van het huidige solarteam.

VerkoopPut: “Dit is een unieke verkoop. We hopen dat de 21Connect na dit avontuur zijn definitieve eindbestemming vindt in bijvoorbeeld een mooi museum.” Oud-teamlid uit 2011, Jeroen Houwers, zegt over de verkoop: “Het is heel bijzondere verkoop. Er zit ontzettend veel kennis in de auto”.

De opbrengst wil het solarteam in hun nieuwste zonneauto steken. Deze auto wordt over een kleine twee maanden gepresenteerd aan het publiek. Het asymmetrische ontwerp is in maart al vrijgegeven.

Lees ook: Solar Team Twente presenteert ontwerp nieuwe zonneauto

Bridgestone World Solar ChallengeOp 18 oktober 2015 staat Solar Team Twente aan de start van de Bridgestone World Solar Challenge, dé prestigieuze race voor auto's die rijden op zonne-energie. Samen met meer dan vijftig andere internationale deelnemers rijdt Solar Team Twente met de zonneauto 3000 kilometer dwars door de outback van Australië. De race kent vier verschillende klassen. Het Twentse solarteam doet mee met de Challenger Class, de Formule 1 klasse voor zonneauto's. Voor het eerst rijdt Solar Team Twente met een asymmetrische zonneauto waarbij de coureur aan de rechterkant van de zonneauto zit. Met dit design heeft het team het volste vertrouwen eerste te worden in Australië.

Solar Team TwenteSolar Team Twente bestaat uit negentien studenten van Saxion en Universiteit Twente. Zij maken hun droom waar: het winnen van de Bridgestone World Solar Challenge in oktober 2015. Naast de studenten bestaat Solar Team Twente uit het sterke netwerk van innovatieve partners. Samen wordt topsport beoefend en de snelste zonneauto ter wereld gebouwd.

Foto: Gijs Versteeg