Nieuws Actueel

Solar Team Twente 'sceptisch' over hoge biedingen op zonneauto

Van onze redactie 18 mei 2015

Solar team Marktplaats

„We zijn sceptisch over de geboden bedragen op Marktplaats”, zegt Justine Wolters van het STT. „We hebben bijvoorbeeld geen compleet beeld van wie de bieders zijn, en ze hebben nog niet allemaal gereageerd op onze toenadering.” Bovendien heeft het Amsterdamse veilinghuis Troostwijk Auctions contact opgenomen met het STT. Wolters: „We gaan met Troostwijk in gesprek om te bekijken of zij de verkoop kunnen doen.” Eind mei moet bekend worden of STT met het veilinghuis in zee gaat.

KijkdagTot die tijd blijft de advertentie op Marktplaats staan, maar hoeft er nog geen deal te worden verwacht. „Een aantal bieders heeft aanvullende vragen die nogal wat tijd vergen.” Er wordt dan ook gedacht over het organiseren van ‘kijkdagen’. „Het is niet mogelijk om alle huidige bieders tegelijk bij elkaar te krijgen. Een van hen zit bijvoorbeeld nog een paar weken in het buitenland.”

Miljoen euroDe totale investering in de zonnewagen uit 2011 loopt tegen de miljoen euro. Hoewel het team niet verwacht dat bedrag met de verkoop van de 21Connect terug te verdienen, hebben ze wel een streefbedrag in hun hoofd. Wolters: „Vooraf wilden we minimaal 200.000 euro voor de auto hebben. Maar het hoogste bod is nu al meer dan twee keer zo hoog. Het loopt onverwacht goed.”

OpbrengstHet STT wil de opbrengst gedeeltelijk gebruiken voor het ontwikkelen van de nieuwste auto, waarmee in oktober moet worden geracet. Het resterende bedrag kan wellicht worden gebruikt door het team dat na die race het stokje overneemt.

Volgens Wolters kan iedereen bieden op de auto, maar verkoopt STT het voertuig niet aan de concurrent. „Er zit veel unieke technologie in. En je wilt de concurrentie niet helpen.”

Foto: 21Connect (Screenshot Marktplaats)