Nieuws Actueel

Solliciteren? Overtuig eerst de robot

Van onze redactie 27 december 2014

Als de banen niet voor het oprapen liggen, besteed je als werkzoekende (nog) meer aandacht aan je cv. Daar presenteer je wie je bent en wat je kunt. Want je weet: je cv is het eerste waar een personeelsfunctionaris naar kijkt.

Robot Een personeelsfunctionaris? Vergeet het maar! Veel grote bedrijven gebruiken tegenwoordig een Applicant Tracking System, oftewel: sollicitantenvolgsysteem. Uit reacties die binnenkomen, filtert deze robot de beste cv's. Alleen de uitverkoren exemplaren komen terecht op het bureau van een echt mens. Wel zo efficiënt in een tijd waarin op de meeste vacatures een paar honderd reacties binnenkomen.

Maar voor sollicitanten is de computer een extra hobbel. Het blijft tenslotte een ding dat niet zelfstandig denkt. Noem jij jezelf accountmanager en zoekt de robot op sales executive? Dan kun je nog zo geschikt zijn voor de aangeboden baan, maar je brief belandt onherroepelijk in de prullenbak.

Solliciteren anno nu is dus ook: je inleven in die robot die jouw cv beoordeelt. Daarom is het handig te weten hoe het systeem ongeveer werkt. Dat gaat zo. Allereerst verdwijnt de opmaak uit je tekst. Cursiveringen, onderlijnde woorden, voetteksten? Weg ermee. Vervolgens begint het echte filteren. De computer gooit alle details over opleiding, werkervaring, vaardigheden en contactgegevens in een paar grote bakken. Had jij daar een eigen, aansprekende indeling voor bedacht? Niets mee te maken.

Steekwoorden De volgende stap is zoeken op steekwoorden. Zoals die sales executive dus. Staat de term niet in jouw cv? Hup, richting prullenbak. In de praktijk betekent dit dat de computer ervoor zorgt dat je een keurige afwijzingsbrief krijgt. En nog is de robot niet klaar. Als jouw cv tot dan toe in de trechter is blijven hangen, wordt een nóg strenger selectiecriterium in stelling gebracht: relevantie. Misschien ben je tien jaar geleden wel een tijdje als sales executive aan het werk geweest, maar vraagt het bedrijf om jarenlange én actuele ervaring. Voldoe je daar niet aan? Juist: prullenbak.

Op zich is het logisch dat bedrijven proberen cv's zo efficiënt mogelijk te behandelen. Maar sollicitanten weten het vaak niet. Ze gaan de mist in omdat ze geen rekening houden met de keuzes van de computer. Hoe zorg je ervoor dat jouw cv de robot overleeft en op het bureau van een echte personeelsfunctionaris belandt?

1. Gebruik de juiste woorden Zoekt het bedrijf een accountmanager? Noem jezelf dan zo, ook al heet dit bij je huidige werkgever sales executive. Je kunt er ook voor kiezen beide termen te gebruiken. Bijvoorbeeld zo: sales executive (accountmanager).

Gebruik sowieso de woorden uit de vacaturetekst. Waarschijnlijk zijn dat de woorden waar de computer op zoekt. Een standaard cv kan dus niet meer. "Voor elke sollicitatie een nieuw cv maken, met de woorden uit de vacature, helpt je langs de robot te komen", zegt Mona Abdel-Halim, een Amerikaanse ATS-ondernemer.

Neem je hele cv door op juist woordgebruik. Misschien is de opleiding die je volgde inmiddels van naam veranderd. Neem dan de nieuwe naam op. Denk ook aan je eventuele titel. Wat vroeger een doctoraal was, heet nu een master. Moet je een afkorting gebruiken? Die herkent de robot vaak niet. Gebruik dus ook de volledige omschrijving. Minstens zo belangrijk: maak geen taalfouten. Recruiter Sharlyn Lauby tipt: "Voorzie je cv van de juiste steekwoorden in een witte letter. De personeelsfunctionaris die je cv leest, zal ze niet zien, maar je vergroot de kans dat de zoekmachine jou als een goede kandidaat ziet."

2. Deel je cv duidelijk in Alles wat franje is, laat je achterwege. Voetteksten, plaatjes, tabellen, logo's, maar ook opgemaakte tekst en afwijkende lettertypes: de robot ziet ze niet of gooit ze weg. Of, erger: je héle cv wordt geweigerd. Dat kan ook gebeuren als je een pdf levert. Veel robots kunnen dit soort bestanden niet lezen. Stuur altijd een Word-bestand.

Concentreer je op het aanleveren van zo duidelijk mogelijke informatie over waar het echt om gaat: opleiding, werkervaring, vaardigheden en contactgegevens. Maak kopjes, som informatie op met bullets, herhaal af en toe eens iets op een andere plaats: het vergroot je kansen.

Dat een robot jouw cv bekijkt, wil niet zeggen dat je je ook als robot moet gedragen. De Amerikaanse recruiter Mary Marino: "Het is goed sleutelwoorden in je cv te verwerken, maar sla daarin niet door. Geef je cv meerwaarde door ook de diepte in te gaan. Schrijf niet alleen dát je je aan deadlines kunt houden, laat ook zien hoe."