Nieuws Actueel

Sony onthult nieuwe smartphone en tablet

Van onze redactie 2 maart 2015

Image 4789497

De Xperia M Aqua is een waterdichte Android-smartphone uit het middensegment. Het toestel is uitgerust met een Snapdragon 615 octacore-processor en beschikt over een 5 inch-scherm, een 13 megapixel-camera aan de achterkant en een 5 megapixel-camera aan de voorkant. Volgens Sony moet de Xperia M Aqua het op een volle accu twee dagen uithouden.

De adviesprijs van de smartphone, die net als de Xperia Z4 Tablet op Android 5.0 draait, is 299 euro. De Xperia M Aqua komt dit voorjaar uit in de kleuren zwart, wit en koraal.

Tablet Sony presenteerde ook de dunne Xperia Z4 Tablet. Dit eveneens waterdichte high end-apparaat weegt 389 gram en is daarmee de lichtste 10,1 inch-tablet ter wereld, aldus het bedrijf. Het 2K-scherm zou ook qua helderheid tot de top behoren. Het rekenwerk wordt verricht door een Snapdragon 810 octacore-processor. Kopers krijgen er een Bluetooth-toetsenbord bij. De Office-apps voor Android worden standaard meegeleverd.

Het is nog onbekend hoeveel de Xperia Z4, die in juni beschikbaar moet zijn in een witte en zwarte uitvoering, gaat kosten.