Nieuws Actueel

SPAR boert goed in India

Bram de Vrind 5 juni 2015

Spar india 335

De van oorsprong Nederlandse SPAR wil flink groeien in India. De supermarktketen breidt het huidige aantal winkels verspreid over India uit tot 25 hypermarkten en daardoor verwacht de keten het aantal medewerkers eind 2017 te hebben verdubbeld van 2500 tot ongeveer 5000.

Dit maakte SPAR International vrijdag bekend tijdens een bezoek van een handelsmissie met minister-president Mark Rutte en staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) aan een SPAR Hypermarkt in New Delhi.

Vorig jaar augustus kwam SPAR International naar de Indiase markt via een samenwerkingsverband met Max Hypermarkets. In korte tijd zijn er zestien SPAR Hypermarkten geopend. SPAR India verwacht dat de omzet in 2019 300 miljoen euro bereikt.

SPAR International maakte onlangs bekend een wereldwijde omzet van 31,9 miljard euro te hebben gerealiseerd met 12.300 winkels in veertig landen. Het bedrijf werkt samen met zelfstandige winkeliers om expertise te delen en het concurrentievermogen te verhogen.

De supermarkt specialiseert zich in het opzetten van een efficiënte toeleveringsketen in ontwikkelingsgebieden en -landen zoals India. Het resultaat is volgens het bedrijf betere doorstroom van goederen afkomstig van lokale boeren en producenten naar de winkels. In India steunt het bedrijf op deze manier ruim 4000 lokale producenten.