Nieuws Actueel

Speciaal programma moet spin-offs UT en Saxion sneller laten groeien

Van onze redactie 8 december 2014

Daarom moet er een programma komen om die groei te versnellen. Dat zei voorzitter Herman Hazewinkel van de Twente Board bij de presentatie van de Twente Index, het jaarlijkse onderzoek naar de toestand van de Twentse economie. Twente Board is een denktank met vertegenwoordigers van overheid en bedrijfsleven, die adviseert over hoe Twente de achterstand die het op sommige economische vlakken heeft kan inlopen.

Volgens Hazewinkel wordt er gewerkt aan een programma om directieleden van bedrijfjes die zijn ontstaan uit UT en Saxion te ondersteunen op terreinen waarop ze tekortschieten. Het gaat daarbij niet om aanvullende cursussen, maar Twente Board denkt eerder aan bijeenkomsten rond bepaalde thema’s, waarbij men van elkaar leert en waarvoor deskundigen worden uitgenodigd. De Technologiekring Twente introduceerde onlangs al het project Founder meets ceo, waarin startende ondernemers zijn gekoppeld aan ceo’s van middelgrote en grote bedrijven.

Een samenvatting van de Twente Index 2014 is hier te downloaden.

Foto: Thuisbezorgd.nl van voormalig UT-student Jitse Groen is één van de bekendste spin-offs van de Universiteit Twente. (Lenneke Lingmont)