Nieuws Actueel

Speciale lezersactie Crowdfunding Day

Rik Nizet 24 april 2015

Crowdfunding day lezersactie tickets 335

Crowdfunding Day is Europa's grootste crowdfunding congres. Op Crowdfunding Day ontdek je op vier verdiepingen en in acht zalen (meer dan 30 seminars) alle aspecten van crowdfunding. Internationale en Nederlandse crowdfundingplatforms (zoals Kickstarter, Geldvoorelkaar en vele anderen), tientallen toonaangevende ondernemers die crowdfunding succesvol gebruikten, crowdfunding experts, financiers, overheden, regulatoren en thoughtleaders op het gebied van ondernemen en financieren.

Lezers van DeOndernemer.nl ontvangen een kortingsaanbieding op de ticketprijs. Via deze speciale link kunnen lezers een kaart kopen met de kortingscode: DEONDERNEMERCFD2015 (= vouchercode). Lees ook:Wat gebeurt er op Crowdfunding Day?12 mei 2015: Crowdfunding DayWin een pitch-ticket!

Rabobank hoofdsponsorRabobank tekende recentelijk voor het hoofdsponsorschap van Crowdfunding Day. Rabobank zet hiermee in op het creëren van verbindingen tussen bancaire financiering en crowdfunding. De Rabobank heeft een groot vertrouwen in de mogelijkheden van crowdfunding en dat is volgens Paul Dirken, directeur bedrijven Rabobank, niet verwonderlijk. "Een persoonlijk oordeel van personen uit je naaste omgeving, onderdeel zijn van een lokaal netwerk en het scheppen van kansen zijn uitgangspunten die zowel op de Rabobank als op crowdfunding van toepassing zijn."

Nederlandse ondernemers doen van oudsher een groot beroep op de bank. Door de economische ontwikkelingen en stringentere regelgeving wijzigt het financieringslandschap. Dirken meent dat een ondernemer met een goed onderbouwd plan altijd de weg naar een passende financiering zal vinden. "Sterker nog: wanneer wij een financiering bijvoorbeeld uit risico-oogpunt niet of slechts gedeeltelijk kunnen verstrekken dan wijzen we de ondernemer op andere mogelijkheden en zoeken de verbinding."

Crowdfunding & de bankOp Crowdfunding Day 2015 wordt in een speciale sessie over ‘Crowdfunding & de bank’ uitgebreid aandacht aan het combineren van crowdfunding met bancaire financiering middels voorbeelden uit de praktijk.

Nieuwe sprekersHet programma recentelijk uitgebreid met wederom een aantal interessante sprekers. Zo vertelt Don Molenaar van Beam Labs over Nederlands’ grootste succes op Kickstarter ooit: Beam. Binnen drie dagen haalden ze hun doelbedrag van 200.000 dollar, en sloten uiteindelijk hun campagne af met een bedrag van ruim 700.000 dollar via 1973 ‘backers’. Ook aanwezig is Hanneke Stegweg van iLost, zij haalden vorige maand binnen 6 dagen hun doelbedrag van 100.000 euro. De campagne loopt nog, dus met alles vers in het geheugen vertelt Hanneke op Crowdfunding Day over de keuze voor crowdfunding bij een B2B propositie en het belang van goede voorbereiding. Chris Buijink, de voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken zal het slotwoord op Crowdfunding Day verzorgen. Nieuwsgierig naar de rest van de sprekers? Bekijk ze hier.