Nieuws Actueel

Speciale productie: Reconstructie van de dag dat MH17 neerstortte

Van onze redactie 1 januari 2015

Op de speciale sitewww.digiverhaal.nl/mh17 toont deze krant in woord, beeld en geluid hoe die zomerse 17 juli zo gitzwart kon eindigen.

Het verhaal dat MH17 ons vertelt is het verhaal van het noodlot dat toeslaan in alledaagse levens van niets vermoedende mensen. Dat van vakantieganger Erik bijvoorbeeld, die zijn vriendin Bali wil laten zien. Of van stewardess Dora, die al plannen maakt voor een familietrip na vlucht MH17. Maar ook dat van dorpshoofd Vladimir: terwijl hij probeert zijn dorp Hrabove te behoeden voor de oorlog, ziet hij hoe de akkers in zijn buurt bezaaid raakten met smeulende brokstukken en ontzielde lichamen. De dood is ineens overal. Een aanblik die hij nooit meer zal vergeten.

Door MH17 veranderden honderden levens, in de lucht en op de grond, in enkele seconden van koers. Onze website is een terugblik op de voor Nederland belangrijkste nieuwsgebeurtenis van het jaar en tegelijkertijd een eerbetoon aan gewone mensen die slachtoffer werden van een oorlog die niet de hunne was.

Klik hieronder op de afbeelding om de speciale productie te bekijken: