Nieuws Actueel

Splash! Testrit van hoogste glijbaan ter wereld

Bram de Vrind 2 juli 2014

Jezelf met 100 kilometer per uur van de hoogste glijbaan op aarde storten, hoe ziet dat eruit? Dat kun je zien in deze video.

Hij heet de Verrückt en staat in wildwaterpark Schlitterbahn in het Amerikaanse Kansas. De glijbaan is 51 meter, ofwel 17 verdiepingen hoog. Dat is hoger dan de beroemde Niagara Watervallen op de Amerikaans-Canadese grens, aldus het pretpark. Bezoekers die een ritje willen maken moeten niet alleen lef, maar ook een goede conditie hebben: de top is alleen te bereiken via een trap met 264 treden.

100 km/uDe bezoeker die de 'sprong' waagt doet dat niet alleen, maar zit met nog drie anderen in een bootje. Na de eerste duikeling gaat het bootje omhoog om zich van een tweede helling van vijf verdiepingen hoogte te storten. Tijdens de rit zou een topsnelheid van ruim 100 kilometer per uur worden bereikt.

ZandzakkenHet pretpark zette onlangs een video online waarin de glijbaan wordt getest. Nog niet met echte mensen, maar met een bootje met zandzakken. Het was de bedoeling dat de 'Verrückt' al in mei zou openen, maar dat ging wegens problemen niet door. Schlitterbahn belooft dat de glijbaan binnenkort dan toch echt opent voor publiek. In april werd de attractie alvast uitgeroepen tot de hoogste en snelste waterglijbaan ter wereld.

De video van de testrit

Video: De glijbaan met een drone gefilmd

Video: Tekst en uitleg bij de glijbaan