Nieuws Actueel

Sponsors FC Twente zamelen geld in

Van onze redactie 1 juni 2015

FC Twente Grolsch Veste Robin Hilberink

Arthur van der Veer, Karel Snijders en Jan Gerritsen - 'wij hebben FC Twente in de buik zitten'- zijn de initiatiefnemers en bestuursleden van de stichting, die alleen leden van de diverse businessclubs van FC Twente gaat benaderen. ,,De gedachte is dat bij deze mensen een groot besef is dat er nu gericht geld moet worden ingezameld om de toekomst van het voetbal zekerheid te geven", aldus Van der Veer en Snijders.

Talenten behoudenHun doel is vooral talenten voor FC Twente te behouden. Het doel van behoud van de kwaliteit van de selectie betekent dus niet dat van het ingezamelde geld topspelers betaald worden. Snijders benadrukt dat de stichting zeggenschap behoudt over de besteding van het geld en dus ook bepaalt voor welk doel dit aangewend wordt. Daartoe is wel overleg met FC Twente, dat als organisatie echter geheel los staat van de nieuwe stichting. Er wordt daarvoor ook nog een overeenkomst gesloten met de club. ,,Er is wel vertrouwen dat het goed gaat", zegt Van der Veer. ,,Maar vastleggen is beter. We willen niet dat het geld in een bodemloze put gaat."

SponsorpakkettenDe leden van businessclubs worden binnenkort benaderd met de vraag of zij - via de stichting FC Twente blijft van ons - FC Twente willen steunen met sponsorpakketten van 5.000, 2.500 of 1.250 euro. Daarvoor krijgen de sponsors een aantal vrijkaarten.