Nieuws Actueel

Sportfabriek wordt één grote apenkooi voor jong en oud

Nadat de Sportfabriek twee jaar geleden de deuren opende in Vriezenveen, groeide het ledenbestand explosief. Uitbreiding was onafwendbaar. Dit meldt de Twentsche Courant Tubantia.

Bianca Lucas | Foto: Lars Smook 23 februari 2017

De hal aan de Nijverheidsweg 8 is leeg en koud. Het is amper voor te stellen dat er over krap drie weken honderden mensen aan het sporten zijn. Sportschool de Sportfabriek trekt de hal aan bij de huidige locatie om het explosief groeiende aantal leden een plek te kunnen bieden. "We zijn uit ons jasje gegroeid. De huidige ruimte van 850 vierkante meter volstaat niet langer", legt manager Gerhard Kivits uit.

Kwaliteit

"Twee jaar geleden is de Sportfabriek geopend. Al gauw hadden we 400 leden. Momenteel telt ons ledenbestand 1.200 sporters die worden begeleid door 27 medewerkers. Onze slogan is: 'Waar kwaliteit het verschil maakt'. Om die kwaliteit te kunnen waarborgen kwamen we voor de keuze te staan. Een ledenstop of doorgroeien en uitbreiding met eventueel een verhuizing. Toevallig kwam het pand pal achter de Sportfabriek vrij. We kregen de mogelijkheid om dat bij de sportschool aan te trekken."

Sleuteloverdracht

Begin januari was de sleuteloverdracht. Momenteel wordt de hal onder handen genomen om er vrijdag 3 maart om 19.30 uur een feestelijke opening te houden. ,,Als het klaar is, ken je de ruimte niet weer. De huidige sportschool wordt het groepslesgedeelte met drie zalen, waaronder een body- en mindzaal", aldus Kivits. Ook de kleedkamers, welnessruimtes en kinderopvang worden er volgens hem ondergebracht en Fysio Twenterand behoudt er haar plek. De nieuwe hal krijgt, verdeeld in zones, een fitnessgedeelte, een hoek voor personal training, een sprintbaan voor hersteltrainingen en een loungehoek. "Zelfs aan het geven van workshops wordt gewerkt. Het wordt één grote apenkooi voor jong en oud."

Sportkledinglijn

Linda Slot maakt met haar bedrijf Reclatekst eveneens onderdeel uit van de Sportfabriek. Samen met haar gaat de sportschool een eigen sportkledinglijn ontwerpen en ontwikkelen. Kivits: "We gaan nog zoveel leuke dingen doen."

Volgens Kivits is de kracht van de Sportfabriek de persoonlijke aandacht voor de leden. "Veel sportketens richten zich op massa. Daarbij bieden ze de laagst haalbare prijs. Ondanks de groei en uitbreiding willen we het persoonlijke aspect, en daarmee de kwaliteit, boven alles behouden", vertelt Kivits. "De instructeurs kennen de leden bij naam. We proberen ze te geven wat we verdienen. Sport, leefstijlcoaching en vitaliteit in een warme, knusse huiskamersfeer. Als ze vertrekken hebben ze nog net geen strikje om hun voorhoofd."