Nieuws Actueel

Sportschool die 24 uur open is breidt uit in Twente

Van onze redactie 2 december 2014

Anytime Fitness heeft grote plannen in Nederland. In 2011 werd in Susteren de eerste vestiging geopend. Drie jaar later telt de keten 31 locaties in Nederland. De ambitie is om de komende jaren door te groeien naar 150 sportscholen. Hoeveel Anytime-scholen er in Twente en de Achterhoek zullen worden gerealiseerd, staat nog niet vast. ,,De locaties van nieuwe vestigingen maken we pas bekend zodra alles rond is met de franchiseondernemer”, zegt een medewerkster vanuit het hoofdkantoor van Anytime Fitness Benelux in Sittard.

Dag en nacht geopend

Anytime Fitness is een Amerikaans concept en heeft wereldwijd meer dan 2700 vestigingen. Leden van de fitnessschool kunnen 24 uur per dag bij één van de vestigingen terecht om te sporten. ,,Het idee is dat mensen op deze manier zelf kunnen bepalen wanneer ze willen sporten en niet afhankelijk zijn van sluitingstijden of de aanwezigheid van personeel. Onze leden hebben wereldwijd toegang tot alle vestigingen van Anytime.” Middenin de nacht sporten behoort daardoor tot de mogelijkheden. ,,Of daar daadwerkelijk gebruik van wordt gemaakt, verschilt per vestiging.”

Hoewel de fitnessruimtes van Anytime Fitness dag en nacht geopend zijn, is er niet altijd personeel aanwezig. Op die momenten wordt de veiligheid van de leden door middel van cameratoezicht gegarandeerd. Doordat de toegang voor Anytime-vestigingen volledig elektronisch verloopt, kan bovendien niet iedereen zomaar naar binnen lopen.

Foto: Hollandse Hoogte