Nieuws Actueel

Sportschool Glanerbrug mag door, 24 uur per dag

Van onze redactie 6 februari 2015

B en W van Enschede hebben vrijwel alle bezwaren tegen de sportschool aan de Gronausestraat afgewezen. Ze volgen daarmee het advies van de commissie Bezwaarschriften. Wel moet de sportschool zich houden aan de afspraak om camerabewaking te plaatsen op het achterliggende parkeerterrein. Ook moet Anytime Fitness er voor zorgen dat de bezoekers niet gaan parkeren langs de Gronausestraat maar op de parkeerplaats achter de sportstudio

Boze burenBewoners van het naastgelegen appartementencomplex, van wie velen een respectabele leeftijd hebben, zijn niet zo zeer tegen de sportschool. Wel tegen het feit dat die 24 uur per dag open wil zijn. De boze buren vrezen aantasting van hun woongenot. Het parkeerterrein is alleen bereikbaar via een vier meter brede steeg tussen het complex en de sportstudio. De buren denken dat auto’s, zeker in de nachtelijke uren, te veel lawaai gaan veroorzaken. Ook constateerden zij dat er zich sinds de opening op 1 december meermalen ‘ongure types’ op de parkeerplaats ophielden. Tegen die laatste klacht moet Anytime Fitness, zoals zij eerder hadden toegezegd, optreden door camera’s en verlichting te plaatsen op het parkeerterrein.

Niet passenDe Dorpsraad Glanerbrug vindt een sportschool niet passen in de winkelstraat en de detailhandelvisie en is bang dat dit precedenten schept in de toekomst. Volgens de gemeente past een sportschool echter prima in het bestemmingsplan.

Foto: Hollandse Hoogte