Nieuws Actueel

Spotify ontvangt miljoeneninjectie

Rik Nizet 13 april 2015

Spotify middelgroot

De muziekdienst Spotify krijgt een enorme financiële injectie van 400 miljoen dollar van investeerders. Het gehele bedrijf wordt daarmee op meer dan 8 miljard dollar gewaardeerd, meldde The New York Times zaterdag.

Als de financieringsronde slaagt, plaatst dat Spotify in de gelederen van de best gewaardeerde technologiebedrijven waaronder taxidienst Uber, Airbnb en de mobiele app Snapchat. Ruim een dozijn investeerders zouden volgens bronnen rond de deal garant staan voor de miljoeneninjectie, waaronder een divisie van zakenbank Goldman Sachs. Een woordvoerder van Spotify weigerde commentaar te geven.

MarktleiderSpotify, dat zijn app in 2008 lanceerde, is marktleider in muziekstreaming. Het Zweedse bedrijf telt ongeveer 60 miljoen gebruikers, van wie een op de vier een betalende klant is.

ConcurrentenDe streamingdienst ziet zich geconfronteerd met de komst van nieuwe concurrenten op de markt. Zo is Apple naar verluidt van plan de komende maanden zijn Beats Music app internationaal uit te rollen. Tot dusver is deze alleen in de Verenigde Staten verkrijgbaar. In opkomst is ook Tidal, een nieuwe dienst van de hip-hop-magnaat Jay Z.