Nieuws Actueel

Spraakassistent Siri spreekt Nederlands na Apple-updates

Van onze redactie 8 april 2015

Image 4847128

In de nieuwe versie van iOS zit naast de Nederlandse Siri nog een aantal direct zichtbare nieuwe features. Emoji kunnen voortaan van huidskleur veranderen. Waar het voorheen alleen mogelijk was om blanke emoji-poppetjes te gebruiken, kunnen nu 5 verschillende huidtinten worden geselecteerd.

Zoektermen Verder kunnen iPhones, iPods en iPads voortaan draadloos contact maken met CarPlay-autoradio's en is de vormgeving van de spatiebalk iets aangepast. Door die nieuwe spatiebalk-layout moeten er minder paar onbedoelde punten in zoektermen terecht komen. Omdat de toets voor punt te groot was en te dicht op het toetsenbord zat, zagen zoektermen er vaak uit als ik.zoek.iets.op.google.

De update voor OS X Yosemite levert naast de Photos-app vooral verbeteringen onder de motorkap. Kritieke gaten zijn gedicht en de performance van Yosemite zou met 10.10.3 verbeterd moeten zijn. De nieuwe Photos-app werd afgelopen jaar aangekondigd. De app vervangt de bestaande foto-apps iPhoto en Aperture.

Opslagruimte Net als de 2 nu met pensioen gestuurde programma's is het mogelijk om je foto's alleen in de Photos-app te zetten, maar je kunt de app nu ook koppelen aan iCloud. Op die manier zijn al je foto's op al je Apple-apparaten te bekijken en aan te passen. Ook heb je te allen tijde een backup van je foto's. Om al je foto's in iCloud te kunnen zetten, heb je wel genoeg opslagruimte in je account nodig. De standaard 5GB zal voor de meesten niet voldoende zijn en voor die gebruikers zit er niets anders op dan extra opslagruimte in te kopen bij Apple

iOS 8.3 en OS X Yosemite 10.10.3 waren al een tijdje als publieke bèta beschikbaar.