Nieuws Actueel

Spulletjes & Zo biedt ruimte voor iedereen die wat te verkopen heeft

Van onze redactie 24 april 2015

Spulletje en zo Frans Nikkels

Aan de Mr. Eenhuisstraat 21 (hoek Kalter) is het voormalig pand Scheer & Foppen ingericht met stellingen, tafels, vitrines, rekken en legkasten die te huur zijn om handel aan te prijzen en te verkopen. „Eigenaren van webshops, winkeliers, hobbyisten en particulieren kunnen hun artikelen hier presenteren, promoten of verkopen”, legt Marjolein Roerink uit.

Breed assortiment

Het assortiment is niet onder één noemer te plaatsen: kaarsen in kop en schotels, kinderspeelgoed, zeepjes, dames- en herenmode, service, glaswerk, tassen. Roerink toont een collectie tassen van de webshop Choose Your Bag en ’t Nie’jnhoes Groengilde Buurse huurt ruimte voor decoratieve spullen. In een glazen vitrine heeft La Cuisine exclusief Wedgewood-service uitgestald en Yvonnes Bedtextiel uit Goor huurt een nis voor dekbedovertrekken. „Er zijn mensen die op het internet kopen en een artikel eerst echt in hun handen willen hebben. Voor webshops is Spulletjes & Zo daarvoor een ideale voorziening. Maar ook een regionale modezaak heeft hier ruimte afgehuurd. De nieuwe collectie is binnen en verkooptechnisch moet je de vorige collectie niet in dezelfde winkel hebben hangen. Die hangt nu hier.”

De hobbyist kan er evenzeer terecht. „Als je zelf dingen maakt en die goed denkt te kunnen verkopen dan kun je hier vanaf 10 euro per week een schap huren.

Foto: Paul Morsinkhof en Marjolein Roerink in hun nieuwe winkel Spulletjes & Zo. (Frans Nikkels)