Nieuws Actueel

Spyker kan rekeningen niet betalen

Jeroen Jansen 10 februari 2014

Er dreigt wederom een faillissement voor automobielfabrikant Spyker. De supercarbouwer kan een openstaande rekening aan een advocaat niet betalen en deze overweegt nu een faillissementsaanvraag te doen.

Quote schrijft op haar website dat er een bedrag van €24.000 open staat, waarvaan €20.000 toegezegd is. En dat is naar voor de autofabrikant, want er hangt ook nog een miljoenenclaim van de Litouwse bank LKB in de lucht.

De rechter citeerde uit verschillende e-mails, waarin Spyker toegeeft onvoldoende liquide middelen in kas te hebben om de verschuldigde bedragen te kunnen betalen. "Morgen verloopt de door jou gestelde deadline om (een groot deel van) het openstaande factuurbedrag te betalen. Echter Spyker heeft op dit moment onvoldoende geldmiddelen om dit te kunnen doen. Spyker werkt aan het verkrijgen van nieuwe funding om al haar verplichtingen op korte termijn te voldoen."

Spyker probeerde in de rechtszaal nog aan te tonen dat de advocaat in kwestie zijn werk niet goed gedaan had, om onder de openstaande factuur uit te komen. De rechter ging niet mee in die gedachtegang en stelde dat Spyker het bedrag alsnog moet voldoen.

Tegenover Omroep Flevoland stelde de jurist dat hij overweegt het faillissement van Spyker aan te vragen. Quote belde met Spyker-baas Victor Muller, die zei: "Nee! Nee, ik wil niets zeggen, ik wil niet met jullie praten."