Nieuws Actueel

Spyker verder met maker elektrovliegtuigjes

Van onze redactie 2 december 2014

Volgens het bedrijf wordt er momenteel gewerkt aan een nieuwe kredietfaciliteit van externe financiers om de financiële problemen te kunnen oplossen.

Herstructureringsplan Volgens Spyker-directeur Victor Muller heeft het bedrijf het afgelopen jaar hard gewerkt aan een herstructureringsplan. Hij verwacht dat de kernactiviteiten van het bedrijf gewoon kunnen worden doorgezet, nu de schuldeisers tijdelijk op afstand gehouden worden. ,,Wij denken hier sterker uit te komen als een innovatiever bedrijf en zijn goed gepositioneerd om te kunnen groeien en winst te maken'', aldus Muller.

Problemen Een maand eerder kreeg dochteronderneming Spyker Events & Branding al uitstel van betaling. De problemen voor het bedrijf stapelen zich al tijden op. Afgelopen zomer legde de Belastingdienst nog tijdelijk beslag op de inboedel van Spyker vanwege een openstaande schuld. Vorige maand oordeelde de rechtbank Midden-Nederland in een kort geding dat Spyker zijn fabriek in Zeewolde binnen zeven dagen leeg moest opleveren. Dat wist Muller op het laatste moment te voorkomen.