Nieuws Actueel

‘Stadsbrouwerij in Groenlo mag er komen’

Van onze redactie 13 augustus 2015

Bier sxc

Dat zijn enkele conclusies die de gemeente Oost Gelre trekt uit een onderzoek over Programma Stad Groenlo, dat is ingesteld onder inwoners van Groenlo. Het programma is bedoeld om met verschillende initiatieven het wat ingedutte stadje meer kansen te geven. Een soortgelijk programma gaat binnenkort van start in Lichtenvoorde, onder de naam Keisterk Lichtenvoorde.

OndernemersUit de vragen die door 189 inwoners van Groenlo zijn beantwoord, blijkt onder meer dat het Programma Stad Groenlo bij 90 procent wel bekend is. Maar twee derde van de mensen die de vraag hierover beantwoordden, waren niet op de hoogte van het feit dat het ook financieel interessant kan zijn, zoals voor ondernemers die hun gevel willen verbeteren. Reden voor de onderzoekers te concluderen dat er nog een uitdaging ligt om de subsidieregelingen de komende jaren toegankelijker te maken.

ResultatenDan over de bereikte resultaten: 90 procent van de ondervraagden laat weten tevreden te zijn met de herinrichting van het gebied rond de Markt. Meer dan 60 procent is het eens met de stelling dat het winkelaanbod sinds 2012 is verbeterd, maar duidelijk is ook dat niet iedereen zich daarin kan vinden. Een ruime meerderheid is het ook eens met de stelling dat er voldoende initiatieven zijn gestart om de binnenstad groener te krijgen.

Verdeeld zijn de meningen over het aanstellen van stadsmanagers; een deel uit twijfels over het nut ervan. De samenwerking tussen ondernemers, inwoners en gemeente wordt veelal als goed ervaren.