Nieuws Actueel

Stadscafé Welgelegen Groenlo heeft allure

Van onze redactie 26 mei 2015

Welgro Welgelegen Wiljon Wellink Claudio Wellink Janvanden Brink

Horecabedrijf kent rijke historie

„Een dergelijk horecabedrijf in een stadje als Groenlo heeft alleen toekomst als het uitstraling heeft en zich onderscheid van wat er al is. Dat is waar we naar hebben gestreefd”, zegt Wiljon Wellink. „We hebben meegedacht over de verbouwing, de styling en het concept, maar de exploitatie laten we over een professionals uit de horeca. Willem Verhoeven is de exploitant en Mario Eijkelkamp de chef-kok.”

Stadscafé Welgelegen is plaatselijk bekend als zalencentrum Meijer en kent een rijke historie. Claudia Wellink: „Normaal heeft hier nog gespeeld en mijn ouders zijn hier getrouwd, net als vele andere Grollenaren.” Wiljon en Claudia Wellink kochten het zalencentrum zeven jaar geleden. „Het was in verval geraakt”, zegt Wiljon Wellink. „Er heeft nog een schnitzelparadijs ingezeten.”

Groentekas als bij Rijksmuseum Amsterdam

De verbouwing heeft bijna een jaar geduurd. De uit 1890 daterende villa Welgelegen is uitgebreid met een serre en naast het restaurant is een klassiek ogende smeedijzeren groentekas verrezen, bijna een kopie van de kas die in de tuin van het Rijksmuseum in Amsterdam staat. Er is een houten boothuis in de tuin gebouwd, waarin besloten recepties en feesten tot tweehonderd gasten kunnen worden gegeven. Op de nieuwe aanlegsteiger kunnen de drie fluisterbootjes aanmeren die Wiljon Wellink voor de verhuur heeft gekocht.

Het echtpaar investeerde in totaal 2,2 miljoen euro in de renovatie van de villa, de gemeente stelde een half miljoen euro subsidie beschikbaar voor aanleg van de tuin, steiger en overige buitenvoorzieningen, omdat wordt verwacht dat er aan de gracht een ‘trekker’ is ontstaan die het toerisme in Groenlo een nieuwe impuls geeft.

Trouwerijen in boothuis

Wiljon Wellink: „We mikken met locatie Welgelegen niet alleen op gasten uit de Achterhoek, maar ook uit Twente, andere delen van Nederland en Duitsland. In het boothuis zijn al verschillende partijen geboekt. Zelfs een stel uit Amsterdam stapt hier letterlijk in het huwelijksbootje. Dat is een mooie start.”

Foto: Wiljon en Claudia Wellink voor Stadscafé Welgelegen. (Jan van den Brink)