Nieuws Actueel

Stadsomroeper Almelo opent nieuwe Lunchroom ‘Gentle Ice and More’ in Delden

Van onze redactie 9 juli 2015

Rene Coupee Gentle Ice Lenneke Lingmont

Aan de Langestraat is de nieuwe aanwinst voor het Deldense centrum dinsdag feestelijk geopend.

Sabreren "Om precies zeven over zeven in de avond", vertelt de markante ondernemer trots, terwijl hij zijn exclusieve Royal Dutch-koffie bereidt. Niet met het doorknippen van een lint, maar door een champagnefles te sabreren. "Daar is die Ridder in de Orde van het Gouden Zwaard voor. Ik heb een training gehad hoe te sabreren. En het sluit aan bij Gentle Ice and More, want we gaan hier champagne verkopen."

‘Zoete kus’De lunchroom richt zich vooral op sandwiches en broodjes met Nederlandse en buitenlandse producten. Zo heeft Coupée Hollands boerenbrood in zijn assortiment, maar ook Italiaanse lekkernijen als tramezzini-brood. "Binnen- en buitenlandse producten. We willen vooral iets bieden wat Delden nog niet heeft. Bij de koffie serveren we een in Italië gemaakt koekje: de dolce baci. Dat betekent ' zoete kus' . Prachtig toch? Klanten kunnen hier dingen eten en drinken die ze in de omgeving niet tegen komen. En we verkopen die producten ook in een winkelgedeelte van de lunchroom."

Figuurtje in het schuim De koffieconnoisseur en wijnkenner kan bij lunchroom Gentle straks terecht voor zijn gastronomische hobby's. René Coupée, die ook de titel van vinoloog aan zijn uitgebreide palmares kan toevoegen, zet hoog in op een aanbod van diverse wijnen en koffies: "Op de Royal Dutch koffie hebben we het alleenrecht om te verkopen. De werknemers krijgen deze week een cursus van een barista. Hier kun je dus ook een kopje koffie krijgen met een figuurtje in het schuim. En we stellen een wijnkaart samen, plus de verkoop van echte Franse champagne uit Rheims. Voor de liefhebber, maar heel betaalbaar."

Foto: Lenneke Lingmont