Nieuws Actueel

Staking maakt winkelier overval-target

Bram de Vrind 26 november 2014

De mogelijke staking bij geldtransporteur Brink's in december kan een gevaar vormen voor winkeliers. Zij blijven met grote hoeveelheden cash zitten en worden daardoor een lucratief doelwit voor overvallers, meldt de Levensmiddelenkrant.

Werknemers van Brink's dreigen in december het werk neer te leggen uit onvrede over buizigingsplannen binnen het bedrijf. Een staking zou een extra risico voor ondernemers vormen die rond de feestdagen toch al met grotere hoeveelheden contant geld zitten.

PinautomatenOok geld pinnen kan tegen de feestdagen nog wel eens moeilijk worden. Brink's is verantwoordelijk voor het vullen van 60 procent van de pinautomaten in Nederland. Vanaf de zomer van 2015 laten banken dat door een ander bedrijf doen. Mede daardoor verliezen zo'n zeshonderd mensen mogelijk hun baan.

'Wilde stakingen'Volgens vakbondsbestuurders van CNV en FNV dreigen er 'wilde stakingen'. Als geldwagens van Brink's in december niet meer rijden, komen veel pinautomaten leeg te staan en wordt de druk op banken groot.