Nieuws Actueel

Stakingsactie bij Vopak krijgt vervolg in Vlissingen

Van onze redactie 15 april 2015

Image 4858285

De actievoerders en Vopak zijn verwikkeld in een cao-conflict. De vakbonden willen in de cao onder meer afspraken maken over een werkgelegenheidsgarantie, een loonsverhoging voor iedereen, reparatie van de WW en over een sociaal plan, waarbij gedwongen ontslagen worden uitgesloten.

Ultimatum Omdat Vopak ook na het verstrijken van een ultimatum niet wil ingaan op de eisen van de bonden, werd dinsdagavond als 1e actie 4 uur lang het werk neergelegd op de terminal in Europoort.

De vakbonden zijn ook van plan volgende week woensdag met zoveel mogelijk werknemers naar de aandeelhoudersvergadering van Vopak in De Doelen Rotterdam te gaan. Dat kan betekenen dat het werk op meerdere terminals stil komt te liggen.

Gasvormige chemie Koninklijke Vopak NV is een wereldwijd opererende tankterminal operator die is gespecialiseerd in de opslag en overslag van vloeibare en gasvormige chemie- en olieproducten. Het is het grootste onafhankelijke tankterminalbedrijf ter wereld. Vopak beschikt over 80 tankterminals in 28 landen.De multinational telt wereldwijd 6000 werknemers.

Op de terminal van Vopak in Vlissingen werken 42 mensen. Dat worden er door een recente uitbreiding straks 48. De concernomzet bedraagt 1,3 miljard euro per jaar (2014).