Nieuws Actueel

Stap in de Zon stopt met plannen voor groot zonnepark aan Turfkade in Almelo

Van onze redactie 15 juni 2015

Zonnepanelen thinkstock

Ondernemer Mark Venekamp van het bedrijf Stap in de Zon bv was begin vorig jaar nog erg enthousiast. „Dit wordt de schoonste fabriek van Almelo”, jubelde de ondernemer over zijn plan voor een groot zonnepark aan de Turfkade. Maar ruim een jaar later blijkt dat het bedrijf er stilletjes mee is gestopt.

Coördinerende rol

Stap in de Zon zag voor zichzelf een coördinerende rol bij het plan om op een 20 hectare groot terrein aan de Turfkade een zonnepark te bouwen. De zonnepanelen - op het terrein is plaats voor ongeveer 58.000 panelen - zouden worden betaald door de ‘deelnemers’, de burgers van Almelo. Door de plannen gaat nu echter een streep. „We hebben vorige week van het bedrijf te horen gekregen dat het plan voor een zonnepark aan de Turfkade niet doorgaat”, zegt wethouder Javier Cornelissen. De gemeente had er niet in geïnvesteerd en lijdt ook geen schade door het afhaken. „Het was een leuk initiatief”, zegt Cornelissen.

Het bedrijf heeft volgens de wethouder tegenover de gemeente aangegeven dat het zich eerst wil concentreren op lopende projecten alvorens met nieuwe zonneparken te beginnen.

Foto: Thinkstock