Nieuws Actueel

Starbucks kiest voor snelweg

Rik Nizet 7 mei 2014

Automobilisten die van Starbucks-koffie houden, kunnen daarvoor straks terecht bij tankstations van Shell langs de snelwegen in Nederland en Frankrijk. In de tweede helft van dit jaar gaat de eerste winkel van de Amerikaanse koffieketen open bij een Shell-station langs de A2. Dat maakten Shell en Starbucks woensdag bekend.

Volgens Arjan Oudejans van Starbucks heeft Shell de "perfecte infrastructuur'' om koffie te verkopen aan Nederlandse automobilisten die dagelijks reizen tussen huis en werk. "Langs autowegen in Nederland wordt bijzonder veel koffie gedronken. Starbucks wil graag daar vertegenwoordigd zijn waar mensen wonen, werken en reizen'', aldus de directeur, die verantwoordelijk voor de winkels in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Shell hoopt met de samenwerking meer klandizie te trekken. "Elke dag brengen miljoenen automobilisten tijd door in hun auto. In de helft van de stops worden er winkelaankopen gedaan bij onze tankstations. Wij begrijpen hoe belangrijk het voor onze klanten is om koffie te kunnen krijgen'', zegt Linda van Schaik, van Shell Retail Benelux.