Nieuws Actueel

Start-up Printr sleept financiering van 750.000 euro binnen

Van onze redactie 11 november 2015

Oprichters printr vlnr Douwe Bart Mulder Cecile van der Waal en Chris ter Beke bronprintr

Printr is een specialist in 3D-printen. Het bedrijf heeft als doel deze manier van printen voor iedereen toegankelijk te maken. Douwe Bart Mulder, oprichter en CEO van Printr: ,,Het afdrukken van 3D-modellen is nog steeds een vrij uitdagende taak, deels vanwege de complexe instellingen van de printers. Soms zijn er wel 60 afzonderlijke parameters die per modelmoeten worden ingesteld. Met ons nieuwe platform Formide, nemen we deze belemmeringen weg en maken we 3D-printen voor iedereen toegankelijk.

TotaalpakketPrintr biedt meer dan alleen een online bedieningssysteem voor 3D-printers met Formide: het is een alles-in-één 3D-print-ecosysteem, waarmee de consument de mogelijkheid heeft zijn 3D-model te vinden, te configureren en te printen. Formide zal beschikbaar zijn op de volgende generatie 3D-printers en biedt een totaalpakket inclusief alle stappen van het 3D-printproces.

Printr is opgericht door de voormalig UT-studenten Douwe Bart Mulder, Cecile van der Waal en Chris Ter Beke. Het complete Printr-team bestaat uit 14 personen. Foto: Vlnr Douwe Bart Mulder, Cecile van der Waal en Chris ter Beke (Bron:Printr)