Nieuws Actueel

Startup Laatsteplekken wil drempel wegnemen

Rik Nizet 24 februari 2015

De Nederlandse EdTech-startup Laatsteplekken.nl lanceert dinsdag het gelijknamige boekingsplatform. Veel opleiders krijgen hun trainingen niet vol en zijn zelfs genoodzaakt trainingen kort voor aanvang te annuleren. Door kort voor de startdatum plekken met korting aan te bieden wil Laatsteplekken.nl de laatste drempel wegnemen.

"De cijfers laten de laatste jaren een halvering van de omzet zien binnen het niet-bekostigd onderwijs; van ruim 3 miljard naar zo’n 1.5 miljard. Die daling is ook niet vreemd als je ziet dat bij veel bedrijven de opleidingsbudgetten al jaren met 25 procent afnemen", legt Paul Schrama uit, co-founder van Laatsteplekken.nl. "Door de laatste plekken van trainingen in te vullen met korting, heeft de opleider een winstgevende volle klas, de werknemer de zekerheid dat de opleiding door gaat en goed gevuld is met medecursisten en de werkgever haalt door de besparing meer uit zijn opleidingsbudget."

KortingenVolle cursussen stellen opleiders in staat om de maximale leerimpact aan de cursisten te bieden, dit verhoogt de geboden kwaliteit. Laatsteplekken.nl biedt opleiders de handvatten hun training maximaal te vullen en doet dit o.b.v. No-Cure, No-Pay. Daarbij zorgt Laatsteplekken.nl ervoor dat werkgevers en werknemers kunnen besparen op deze trainingen door op het juiste moment kortingen te bieden op de laatste plekken. Deze hebben altijd minimaal 20 procent korting en kunnen oplopen tot 80 procent van het initiële bedrag.

Onafhankelijk en compleetHet onafhankelijke boekingsplatform is kosteloos te gebruiken. Het geeft naast de kortingen, werkgevers en werknemers een compleet overzicht van het aanbod en de mogelijkheid dit vergelijken. De website is daarnaast zo ingericht dat het voor zowel de werknemer als werkgever eenvoudig wordt gemaakt de training naar keuze te boeken en te beheren. Ook kunnen cursisten na afloop de training beoordelen om zo andere cursisten te helpen bij hun keuze en opleiders continu te motiveren hun trainingen te optimaliseren.

TrainingenVanaf de lancering staan er tussen de 1000 en 2000 gerenommeerde trainingen live en zullen er dit jaar alleen al naar verwachting 15.000 laatste plekken aangeboden worden. Werkgevers en werknemers kunnen voor hun volledige opleidingsbehoefte bij Laatstplekken.nl terecht. Ook de reguliere plekken van trainingen worden via Laatsteplekken.nl aangeboden met kortingen tot € 50,-.

Laatsteplekken.nl heeft reeds 200.000,- euro geïnvesteerd in de ontwikkeling van het platform en komt uit eigen zak van de founders.