Nieuws Actueel

Startup met diamanten zonder bloed

Caroline Spilt 22 september 2015

House of eleonore diamanten groot

House of Eléonore, een Nederlands juwelenhuis dat in nauwe samenwerking met Royal Asscher is opgezet, is vandaag officieel geopend. Het juwelenmerk presenteerde haar eerste collectie ‘Paradise’ in het Scheepsvaartmuseum in Amsterdam.

Lees ook:

Nederlander maakt duurzame diamant

Het juwelenhuis creëert juwelen met laboratory created diamanten en fairtrade goud.Door het samenvoegen van innovatieve technologieën met de ambachtelijke vorm van vervaardigen is het juwelenhuis in staat om unieke en persoonlijke juwelen te ontwikkelen die in het teken staat van toegankelijke luxe. House of Eléonore opent in het voorjaar van 2016 een conceptstore in Amsterdam.

KansenHouse of Eléonore is opgericht door Bernd Damme en werkt samen met Royal Asscher, een 161 jaar oud familiebedrijf in de diamantindustrie. Beide juwelenhuizen zien veel kansen voor laboratory created diamanten in de toekomst. In de laatste jaren zijn er amper nieuwe diamantmijnen meer gevonden en hierdoor wordt de natuurlijke diamant op den duur veel schaarser. Het ontstaan van laboratory created diamanten is exact hetzelfde als bij natuurlijke diamanten, alleen is de plaats van het ontstaan anders. Hierdoor zijn laboratory created diamanten aanzienlijk beter betaalbaarder en in meerdere kleuren verkrijgbaar.

Innovatieve kijkBernd Damme: “House of Eléonore biedt volledige transparantie en betrekt consumenten bij het creatieproces om een uniek en persoonlijk juweel te creëren wat bij hen past. De drempel om een juwelier binnen te stappen, om een juweel te kopen of geïnspireerd te raken, willen we verlagen. Via de website kunnen consumenten bijvoorbeeld 24/7 informatie krijgen, een juweel naar keuze samenstellen of kiezen uit de Ready to wear collectie. De barrière rondom diamanten en juwelen wil ik breken.”

ConceptstoreIn het voorjaar van 2016 wordt de eerste conceptstore geopend in Amsterdam, maar het label heeft de ambitie deze ook buiten de landsgrenzen op te zetten. Het is mogelijk om een kijkje te nemen in de design studio waar goudsmeden en designers werken aan bijzondere juwelen.