Nieuws Actueel

Startup Seamore: 15.000 euro met crowdoogst zeewier tagliatelle

Start up Seamore heeft in vier weken hun doel bereikt van 15.000 euro aan bestellingen zeewierpasta via het crowdfundingplatform Oneplanetcrowd. I sea pasta is volgens de makers 100 procent wild groeiend zeewier dat lijkt op tagliatelle. De eerste crowdoogst van Nederland levert genoeg geld op om te kunnen starten met oogsten. Als 25.000 euro behaald wordt kan I sea pasta ook naar gewone winkels.

De Ondernemer 13 mei 2015

Crowdfundoogst zeewier tagliatelle groot

Crowdfunding

Zo'n 400 Nederlanders hebben in vier weken tijd meer dan 15.000 euro gedoneerd in de zeewiergroente. Door het snelle crowdfundresultaat probeert Seamore nu te groeien naar 25.000 euro. Hiermee kunnen ze nog meer oogsten waardoor er genoeg I sea pasta is om ook te leveren aan grote supermarkt- en groothandel ketens die hun interesse al hebben getoond. Het oogsten wordt gedaan aan de west kust van Ierland.

Willem SodderlandBedenk achter de zeewierpast is Willem Sodderland. Toen hij in 2013 in Ibiza het Himanthalia zeewier ontdekte, twijfelde hij er geen moment aan. Deze zeewier moest in Nederland op de markt komen. "Het is tijd om Nederland verder te laten kijken dan de velletjes zeewier om de sushi. I sea pasta vervangt iets waar we teveel van eten – pasta, snelle koolhydraten – voor iets waar we te weinig van eten – groente. En dat vinden Nederlanders blijkbaar een slimme greep."

DuitslandI sea pasta timmert inmiddels ook aan de weg in Duitsland. "De eerste 50 Duitse kopers hebben zich al aangesloten. De campagne loopt nog ruim twee weken. Mensen die nu bestellen hebben I sea pasta als allereerste op hun bord."