Nieuws Actueel

Startup wil grafisch ontwerper elimineren

Rik Nizet 3 februari 2015

De Nederlandse start-up Pub'hed is afgelopen week live gegaan met een op consumenten gerichte bètaversie. Pub'hed creëert visueel ondersteunde social media posts, afbeeldingen voor presentaties en zelfs gedrukt promotiemateriaal. Met de feedback van de bètatesters zal het creatieve designplatform op korte termijn wereldwijd gelanceerd worden.

Door het elimineren van grafische ontwerpers en/of traditionele design software bespaart Pub'hed kosten en de noodzaak van gespecialiseerde opleidingen. Dit maakt Pub'hed uitstekend geschikt voor gebruik door marketeers, communicatieprofessionals, bloggers en MKB-ers.Intuïtief platformDoor zich te registreren voor het web-based Pub’hed platform kunnen eenvoudig uitingen worden gecreëerd. De multi-touch interface en het responsive design zorgen ervoor dat Pub’hed te gebruiken is op touch-screens van mobiele telefoons en tablets (iOS of Android). Naast het gebruik op touch-screens kan het platform gebruikt worden op ieder apparaat met een internetverbinding zoals desk- en laptops.

ExpansiedriftPub’hed onderzoekt de mogelijkheden van samenwerking met strategische partners. Het toenemende belang van visuals in communicatie maakt de toekomst van Pub’hed veelbelovend, zeker gezien de recent tot stand gekomen deal met Getty Images, een groot verkoopplatform van stock fotografie. De integratie van Getty Images in het platform zal op korte termijn plaatsvinden. Andere mogelijkheden zijn white-labels en maatoplossingen voor opmaak gerelateerde ondernemingen, zoals gepersonaliseerde wenskaarten of drukwerk van promotiemateriaal. De ontwikkeling en lancering van Pub'hed zijn privaat gefinancierd en het verdienmodel is gebaseerd op abonnementen en de verkoop van images.

UitrollenMedeoprichter en Managing Director, Jeroen de Rooij: "Voor de opstartfase heeft Pub’hed (afkorting van ‘Published’) een klein maar ervaren team opgezet en met gezonde spanning kijken we er naar uit het platform in de komende weken wereldwijd uit te rollen. De eerste reacties op de bètaversie zijn positief en we verwachten dat de definitieve versie in de komende zes weken live zal zijn. Met de meest uitgebreide functies voor het creëren van visuals op touch-screens zien wij een glansvolle toekomst voor Pub’hed."

BètaversieDe bètaversie van Pub'hed is alleen toegankelijk op basis van beschikbaarheid en uitnodiging. Iedereen die aan de bètatest wil meewerken kan zich aanmelden via www.pubhed.com