Nieuws Actueel

Steakhouserestaurant Goody’s in Enschede onderging een metamorfose

Van onze redactie 2 oktober 2015

Goodys Frans Nikkels

Eigenaar Yorgos Anastasiadis en bedrijfsleider Frank Damhuis kunnen niet wachten tot de heropening op 15 oktober. "We hebben niet alleen de inrichting, maar ook de menu- en drankenkaart veranderd.'' Na de verbouwing doet het restaurant aan de jaren vijftig en zestig in Amerika denken. Wie het restaurant binnenkomt waant zich in Hollywood. "Bij Goody's serveren we onder meer Amerikaanse gerechten met steaks en hamburgers," vertelt Frank Damhuis. En dat blijft ook in de nieuwe situatie zo. Wel is de menukaart aangepast. Goody's biedt na de verbouwing namelijk ook seizoensgerechten aan.

Metamorfose Het restaurant richt zich niet op een specifieke doelgroep. Damhuis: "Iedereen is welkom." Goody's onderging een metamorfose. Een vernieuwd interieur was volgens restauranteigenaar Anastasiadis hard nodig: "De ruimte was te klein. Omdat Goody's met de tijd mee moet gaan leek het mij een goed moment om te verbouwen." Er is bewust voor gekozen om de verbouwing in de zomerperiode uit te voeren. "De periode tussen de herfst en de zomer is voor ons het drukst en daarom zijn we op 1 juli met de verbouwing begonnen."

Kwaliteit De zaal is flink onder handen genomen: zo is de boven- en benedenverdieping met 140 vierkante meter uitgebreid, komen er honderd zitplekken en wordt het toilet naar de bovenverdieping verplaatst. Ook de open keuken is grondig vernieuwd. Anastasiadis: "In het midden van de keuken is een grill geplaatst." Het bedieningsteam is in de zomer gewijzigd, maar chefkok Patrick Mulder is gebleven. Anastasiadis verzekert dat gasten dezelfde kwaliteit kunnen verwachten. Ingrediënten zijn bij lokale leveranciers uit Twente ingekocht.

Op 15 oktober gaat het restaurant open voor publiek. Bezoekers die tussen 29 september en 15 oktober voor oktober of november reserveren ontvangen een gratis hapje en drankje.Bedrijfsleider Frank Damhuis, eigenaar Yorgos Anastasiadis en chefkok Patrick Mulder kijken uit naar de heropening. Foto: Frans Nikkels