Nieuws Actueel

Stefan van Uffelen wint Duurzame 50 Vastgoed NL

Rik Nizet 8 mei 2014

Stefan van Uffelen heeft de Duurzame 50 Vastgoed NL gewonnen. De bekroning vond plaats tijdens het Green Tie Gala op de tweede dag van het evenement Building Holland 2014 in Amsterdam RAI. Van Uffelen, oud-directeur Dutch Green Building Council en coördinator bij World Business Council for Sustainable Development, mag zich binnen de vastgoedsector de meest invloedrijke en meest duurzame persoon van 2014 noemen. "Ik ben compleet verbaasd dat ik de winnaar ben." Hij voert de lijst van 130 genomineerden aan.

De vakjury beoordeelde op vier onderdelen: bijdragen aan het mogelijk maken van duurzame projecten, inzetten bij duurzame initiatieven, actieve kennisdeling over verduurzaming en het stimuleren en initiëren van duurzame samenwerking. Van Uffelen ontving een cheque ter waarde van € 5.000 uit handen van Coert Zachariasse, CEO van Delta Development Group en winnaar van de vorige editie van de Duurzame 50 Vastgoed NL. De tweede en derde plaats was voor respectievelijk Anke van Hal, hoogleraar Sustainable Building and Development bij Nyenrode en Paul de Ruiter, directeur van Architectenbureau De Ruiter.

VerbazingZachariasse looft de Duurzame 50 Vastgoed NL. "Dit is echt een prachtig initiatief voor de promotie van duurzaamheid. Ik vind het fantastisch om in het gezelschap te verkeren van zo veel genomineerden, die allemaal toegewijd zijn aan de verbetering van ons leefklimaat. Stefan van Uffelen is een terechte winnaar van de 2014 award. Hij zal zich ongetwijfeld met hart en ziel blijven inzetten als ambassadeur voor duurzaamheid in de bouwsector.”

"Ik ben compleet verbaasd dat ik de winnaar ben", vertelt Stefan van Uffelen. "Het is geweldig wat we met de Dutch Green Building Council hebben gedaan en doen. Dit is dan ook een nieuw hoogtepunt voor mij en voor de DGBC. Mijn passie voor duurzaamheid blijft."

Green Tie GalaDe organisatie van het Green Tie Gala, exclusief voor de top van de bouw- en vastgoedsector, was in handen van Dutch Green Building Council, Duurzaam Gebouwd en Amsterdam RAI. Onder leiding van gastvrouw Pernille la Lau genoten 350 genodigden van een avond gevuld met entertainment en speeches van onder andere generaal buiten dienst Peter van Uhm, Hans de Jonge, hoogleraar TU Delft en directievoorzitter Brink Groep en Hans Bakker, CEO Amsterdam RAI. Tevens vond de uitreiking plaats van het BREEAM-NL Oplevercertificaat voor de Lely Campus, met een Outstanding waardering.

Duurzame 50 Vastgoed NLDe volledige lijst met winnaars is te vinden op de website van Duurzame 50 Vastgoed NL, www.duurzame50.nl. Tijdens Building Holland 2015 vindt de tweede editie van het Green Tie Gala plaats.