Nieuws Actueel

Steggink Infra wint eerste BGT Innovatieprijs (video)

Van onze redactie 2 juni 2015

BGT Innovatieprijs Reiniervan Willigen

De vijf genomineerde bedrijven voor de prijs kwamen vrijdagavond in ’t Oale Roadhoes bijeen voor een battle om de eerste innovatieprijs. Een initiatief van Bedrijven Contactgroep Gemeente Tubbergen (BGT) voor bedrijven die een positieve bijdrage leveren aan een bestaande of nieuwe economische markt.

Vanaf januari zijn bedrijven doende met het aanleveren van innovatieve ideeën. ,,De zorg waarop de prijs is gestoeld, is om in crisistijden handel met elkaar te houden”, verwoordt Piet Klingeman, bestuurslid bij de BGT. „Deze prijs is een nieuw concept dat innovatie binnen de BGT zichtbaar maakt. Als het een succes is, zijn er plannen om dit breder te trekken. We zouden Dinkelland erbij kunnen vragen en vervolgens heel Noordoost Twente. De animo is in ieder geval groot, er komt sowieso een vervolg.”

Pitches

Voor de pauze presenteren Jos van der Laan van Albo Deuren en Martin Oonk van Loohuis Communicatie hun innovatie, tijdens de tweede helft van de avond is het podium voor Steggink Infra. Onder de naam ‘Aardevol’ wil het bedrijf volgens woordvoerder Jan Steggink ‘vooruit naar vroeger’. „In de bouw is ieder bedrijf bezig met z’n eigen project. Veel materiaal blijft over waar andere bedrijven geen weet van hebben. Door de fysieke leefomgeving in te richten vanuit de praktijk proberen wij duurzaamheid handen en voeten te geven”, verklaart Steggink

Ook de lodges van Loohuis installatietechnieken worden nieuwsgierig bekeken op het scherm. Lodges die onafhankelijk van nutsvoorzieningen zijn. ,,Het stimuleert de bouw en is op de natuur gericht”, laat Berto Boeve weten. De laatste genomineerde is Mark Mensink met zijn project Citytweet. „Via een Twitteraccount wordt nieuws gecategoriseerd en binnen één minuut naar inmiddels een half miljoen volgers gestuurd”, legt Mensink uit.

Confettiregen

Na rijp beraad is het Jan Steggink die nogmaals het podium op mag. Onder luid applaus en een confettiregen neemt hij de allereerste innovatieprijs, een voucher van 2500 euro, in ontvangst. ,,Het is geweldig om op deze manier exposure te krijgen voor een innovatie waar we eigenlijk al twee jaar mee bezig zijn”, aldus de winnaar. ,,Dat het op deze manier wordt beloond, dat voelt goed.”

Foto: Reinier van Willigen