Nieuws Actueel

Steinmeier: Extra sancties Rusland niet in belang Duitsland

Van onze redactie 19 december 2014

,,Wie Rusland economisch op de knieën wil dwingen en denkt dat dat leidt tot een veiliger Europa, heeft het mis. Ik kan daar alleen maar voor waarschuwen", zei de SPD-minister. Hij is dan ook tegen het aanscherpen van de al bestaande sancties.

Steinmeier zei dat Rusland nu al de prijs betaalt voor het geschade vertrouwen door het conflict in Oekraïne. De roebel maakte afgelopen week een grote val, mede door de sterke daling van de olieprijs. De Russische economie is daardoor in een crisis beland. ,,Het is niet in ons belang als dit uit de hand loopt", aldus Steinmeier.

EU De Europese Unie maakte donderdag duidelijk dat ze niet van plan is zich soepeler op te stellen tegenover Rusland zolang president Vladimir Poetin zich niet terugtrekt uit Oekraïne. De EU stelde nieuwe sancties in, die investeringen en handel op de Krim in de weg staan.

,,We moeten verder gaan dan reactief en verdedigend handelen. Als Europeanen moeten we ons zelfvertrouwen terugwinnen en onze krachten bundelen", zei voorzitter van de Europese Raad Donald Tusk donderdag na afloop van de top.