Nieuws Actueel

Stekker uit autoslaaptrein

Rik Nizet 20 april 2015

Autoslaaptrein 335

De autoslaaptrein van Den Bosch via Italië naar Slovenië gaat deze zomer niet rijden. Exploitant EETC zegt dat de verliezen te hoog opliepen en trekt de stekker uit de dienst, meldt de NOS. De problemen zouden komen doordat ProRail dit jaar de tarieven voor gebruik van het spoor met de helft verhoogde. Buitenlandse spoorbedrijven verhoogden de prijzen ook met tientallen procenten en bovendien speelde de hoge koers van Zwitserse frank EETC parten. Vijftig medewerkers worden ontslagen.

Doorstart?De treinnieuwswebsite treinreiziger.nl meldt dat er nog gekeken wordt naar een doorstart. Gedupeerde reizigers krijgen hun geld terug.

Meer boekingenIn januari meldde het bedrijf nog dat er fors meer boekingen binnenkwamen. "In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar is het aantal boekingen met 30% toegenomen", verklaarde commercieel directeur René van der Klink toen. Die toename kwam met name doordat DB Autozug eerder al de stekker trok uit de internationale autoslaaptreinen. Veel Duitsers die in het verleden vanuit Düsseldorf de autoslaaptrein namen, wilden daarom dit jaar vanuit Den Bosch op pad gaan.