Nieuws Actueel

Stekker uit Harense Smid

Bram de Vrind 18 november 2014

Elektronicaketen BCC gaat 18 van de 41 winkels van winkelbedrijf HiM Retail overnemen, waaronder zaken als Harense Smid, It's Electronics en Mikro-Elektro. HiM gaat zelf 12 vestigingen sluiten. Dat heeft BCC dinsdag bekendgemaakt. Het Brabants Dagblad meldt dat het merk Harense Smid daarmee verdwijnt.

Lees ook:

Harense Smid faillietHarense Smid bungelt

De winkels die worden overgenomen bevinden zich in plaatsen waar BCC nu nog niet zit, voornamelijk in Zuid-Nederland. Alle circa 130 medewerkers van deze zaken kunnen mee naar de nieuwe eigenaar. Daarnaast neemt BCC nog dertig medewerkers over uit de zaken die dicht gaan bij HiM. De winkels gaan verder onder de naam BCC.

BanenHet is nog niet duidelijk hoeveel banen er precies bij HiM verdwijnen. Volgens BCC gaat het bedrijf verder met elf winkels. Bij HiM was dinsdagmorgen niemand bereikbaar voor commentaar.WebshopBCC-directeur Pascal Maire hoopt dat zijn keten door de uitbreiding een meer toonaangevende marktspeler kan worden. "In combinatie met onze snelgroeiende webshop-activiteiten blijft onze overtuiging dat we fysieke winkels dicht bij de consument moeten hebben."

GeldHoeveel geld er met de deal is gemoeid, maken de partijen niet bekend. De overname ligt nog ter advies bij de ondernemingsraden van BCC en HiM Retail, en wordt naar verwachting afgerond op 1 februari 2015.58 vestigingenBCC bestaat sinds 1969 en is onderdeel van de Franse retailconcern DARTY. De keten telt 58 vestigingen en er werken ongeveer 1250 mensen.