Nieuws Actueel

Stemwijzer voor ondernemers

Rik Nizet 8 mei 2014

Ondernemers kunnen vanaf nu testen welke politieke partij hun voorkeur geniet bij de Europese verkiezingen van 22 mei aanstaande. VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland hebben daartoe de stemwijzer www.Ondernemersstem.nl ontwikkeld.

De speciale 'bedrijvenstemwijzer' stelt ondernemers in staat om de programma's van de politieke partijen te vergelijken op ondernemersvriendelijkheid en het beleid op voor hen wezenlijke thema's. Aan de hand van vijftien uiteenlopende stellingen wordt duidelijk welke partij hun eigen ideeën het best benadert. Begrotingsbeleid, arbeidsmarkt, klimaatbeleid, landbouwbeleid en belastingen, het komt allemaal aan de orde.

VerkiezingenVNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland hechten grote waarde aan de verkiezingen voor het Europees Parlement. Nu de economische seinen weer op groen staan en voor de gehele eurozone de groeiverwachtingen positief zijn, is het belangrijk dat het bedrijfsleven ook in Europees verband ruim baan krijgt.

EuropaDe stemwijzer maakt onderdeel uit van de campagne www.wijzijnvoor.eu die de ondernemersorganisaties volgende week starten om te benadrukken hoe belangrijk Europa is voor onze economie, voor banen en voor welvaart.