Nieuws Actueel

Ster van de week: Amal Clooney meest fascinerende persoon 2014

Van onze redactie 15 december 2014

De winnares van Barbara's jaarlijkse lijst werd zondagavond bekendgemaakt op ABC tijdens de show Barbara Walters Presents: The 10 Most Fascinating People. Naast Amal werden onder anderen Taylor Swift, Neil Patrick Harris en Scarlett Johansson genoemd.

"Hoe fascineer je één van de meest fascinerende mannen in de wereld", vroeg Barbara zich af over Amal, die bekend is als advocaat maar wereldberoemd werd door haar echtgenoot. Ze noemt het feit dat de in Libanon geboren brunette George Clooney naar het altaar heeft gekregen "één van de grootste prestaties ooit".

Nooit meer

George, die begin jaren 90 kort getrouwd was, vertelde Walters zelf in een beroemd interview in 1995 dat hij "nooit meer" zou trouwen. Hij veranderde snel van gedachten toen hij Amal leerde kennen. Een jaar na hun eerste date gaven ze elkaar in Italië het jawoord.

Walters maakt haar lijst sinds 1993 op uit personen die dat jaar het nieuws hebben gedomineerd. Vorig jaar ging de award naar Hillary Clinton. Andere voormalige winnaars zijn Steve Jobs (2011) en de Amerikaanse generaal David Petraeus, die in 2012 in het nieuws kwam wegens een buitenechtelijke affaire terwijl hij directeur van de CIA was.

EPA