Nieuws Actueel

Ster van de week: Trijntje Oosterhuis naar songfestival

Van onze redactie 10 november 2014

Dotan werd genoemd, en Alain Clark. Maar maandag kwam de officiële bevestiging: Trijntje Oosterhuis vertegenwoordigt Nederland in 2015 op het Eurovisie Songfestival. Anouk bracht het nieuws enkele dagen geleden al naar buiten bij tv-programma College Tour. Anouk heeft het, volgens Trijntje verrassende, nummer geschreven.

Het Songfestival wordt volgend jaar mei gehouden in Wenen, na de winst van Conchita Wurst dit jaar met het nummer Rise like a Phoenix. De Nederlandse deelname, het gelegenheidsduo van Ilse DeLange en Waylon, werd tweede. Dat was de hoogste notering voor Nederland in decennia.

Trijntje is al sinds de jaren 80 actief als zangeres.

Sterrenprofiel:Naam: Judith Katrijntje (Trijntje) OosterhuisLeeftijd: 41Burgerlijke staat: Was van 2002 t/m 2006 getrouwd met Sander van den Eeden, daarna kwamen berichten over een relatie met Alvin Lewis.Komt uit: AmsterdamBekend van: zangeres bij Total Touch, Ladies of Soul en als jurylid bij The Voice of HollandOpmerkelijk: Trijntje won de prijs voor 'slechtste bericht' bij De Beste Social Media Awards. Ze kreeg de award voor haar goedbedoelde actie voor giro 555. "Voor elke like op mijn social media betaal ik 1 euro aan giro 555. Dus like like like! #giro555 #like #geefgul #tvoh #ladiesofsoul", postte ze in november 2013 op Twitter en Facebook, kort na de verwoestende tyfoon Hayan op de Filipijnen. Dat leverde binnen een mum van tijd meer dan 200.000 likes op. "Iedereen zal begrijpen dat ik helaas geen 2 ton kan storten, maar ik zal gul geven", besloot ze toen maar.