Nieuws Actueel

Ster van het jaar: Roy Donders

Van onze redactie 25 december 2014

Een carrière als volkszanger kwam niet van de grond, maar als stylist en kapper boorde Roy Donders goud aan. Een jaar geleden groeide de 23-jarige Tilburger al uit tot een landelijk cultfenomeen met zijn programma Stylist van het Zuiden. De rij voor zijn kledingwinkel in volksbuurt Broekhoven stond tot om de hoek toen hij zijn huispakkenlijn introduceerde. In een middag waren alle 2.000 exemplaren uitverkocht.

Juichpakken​Maar dat was nog maar het begin. Roy sluit voor het WK voetbal een deal met Jumbo supermarkten voor de juichpakken. Die zijn niet aan te slepen. Binnen een week gaan alle 150.000 juichpakken over de toonbank. René Froger neemt een commercial met de juichpakken op voor Jumbo en samen toeren Roy en René in een oranje Volkswagenbus (met de tekst "we geven ze op hun donders" erop geschilderd) langs supermarkten in het hele land. Froger krijgt een burnout maar Roys ster gaat alleen maar feller branden.

Wie is je kapper, Ronny? Als klap op de vuurpijl maakt Mick Jagger tijdens het optreden van de Rolling Stones op Pinkpop een grap over het kapsel van Ron Wood. “Wie is je kapper, Ronny? Roy Donders?” Zelfs Mick Jagger kende Roy Donders dus al, maar Roy kende Mick dan weer niet.

Begin augustus loopt Roys relatie met Bas op de klippen. Een paar weken later stuurt hij trots een foto van zijn nieuwe vlam Marvin de wereld in. In oktober kondigt Roy al aan dat ze gaan samenwonen.

De roem krijgt echter ook een keerzijde. Roy krijgt genoeg van de gillende fans voor zijn huis en snakt naar privacy.

Iedereen wil een graantje meepikken van Roys succes. Een kledingzaak elders in Tilburg liet de naam Donderzgoed op de gevel zetten en kreeg prompt de woedende ouders van Roy binnen die dreigden met juridisch gedonder.

Maar ook in de familie zelf zou er gedonder zijn. Roy zou ruzie hebben met zus en zakenpartner Rian en het winkelpand hebben verlaten om voor zichzelf te beginnen aan de overkant van het Pater van den Elsenplein. De naam van de zaak zou Rian hebben veranderd van Rojami in Rijami. Roy weersprak het gerucht. Wel bevestigde hij dat hij zijn tanden had laten bleken.