Nieuws Actueel

Stichting Centrummanagement Hengelo (SCH) teleurgesteld over locatie stadskantoor

Van onze redactie 1 juni 2015

Lange wemen annina romita

Een van de belangrijke argumenten is het terugdringen van de leegstand in de binnenstad. „Die problematiek heeft bij ons de afgelopen twee jaar centraal gestaan”, zegt SCH-voorzitter Henk Dassen. De gemeente kan daar een belangrijke bijdrage aan leveren door de Telgenflat in gebruik te nemen, vindt hij. „Dat zou bovendien betekenen dat de winkels van De Brink die nodig zijn voor ambtenaren omdat de Telgenflat te klein is, verplaatst moeten worden naar leegstaande panden in de binnenstad. Er zou een domino-effect ontstaan.”

‘Gemiste kans’Volgens de SCH-voorman zou de gemeente zo ook tegemoet zijn gekomen aan de aandachtsgebieden van de Regio Twente voor Hengelo: bestuurlijke activiteiten vlakbij het ‘Centraal Station van Twente’ en aandacht voor het wederopbouwgebied. „In dat kader is dit echt een gemiste kans.”

PGBDe beganegrond van de flat en winkelcentrum De Brink zijn eigendom van het Pensioenfonds Grafische Bedrijven (PGB). Dassen is direct na het bekend worden van het raadsvoorstel naar het PGB gestapt. „Ze hebben voor De Brink allerlei variaties berekend en de gemeente een aanbod gedaan, maar dat is niet geaccepteerd. Jammer.”

Een van de argumenten van B en W tegen de Telgenflat is het feit dat het PGB de onderste etage niet wil verkopen - de rest is eigendom van Welbions - en dat het gebouw daarom niet kan worden teruggebracht in de originele stijl. „Onjuist”, zegt Dassen: „Het pensioenfonds wil daar wél aan meewerken, hebben ze me gezegd.”

ReuringDe keuze voor nieuwbouw aan de Deldenerstraat zal volgens hem ook betekenen dat reuring rond de Telgenflat, de markt en De Brink uitblijft. „En ik neem het het college écht kwalijk dat die in de nieuwbouw ook nog kantoorruimte wil verhuren aan derden. In een situatie waarin er juist zoveel ruimte leegstaat.”

Foto: Braakliggende terrein bij de Lange Wemen (januari 2015, Annina Romita)