Nieuws Actueel

Stichting Dinsdagmarkt biedt standplaatshouders vier keer betalen voor zes keer staan

Van onze redactie 8 juli 2015

Markt thinkstock

De komst van starters Kamp staat zelf al dertig jaar op de markt met huishoudelijke artikelen en elektra. Hij ziet de komst van starters wel zitten, maar waarschuwt er wel voor dat die niet achter hun kraam moeten gaan zitten wachten op klanten. "Je moet er echt iets voor willen doen."

Redelijke boterham Kamp was bij de start van de zelfstandige dinsdagmarkt zeer tevreden. "We kunnen nu onze markt zelf inrichten en beheren. Een goede zaak, er ligt bij de marktkooplieden veel expertise." Hij zegt dat op de dinsdagmarkt nog steeds een redelijke boterham is te verdienen. Dit jaar moet de stichting nog een behoorlijk bedrag uittrekken voor het schoonmaken van de markt. Volgend jaar is dat minder en is er meer geld voor acties en promotionele activiteiten.

Communicatieadviseur Sharon Leuveld van het ROZ Hengelo zegt dat haar organisatie cliënten die belangstelling hebben voor de ambulante handel verwijst naar het initiatief in Enschede. "Daarnaast zorgen wij in het traject erna voor advies en begeleiding."

Lees ook: Dinsdagmarkt Van Heekplein Enschede wil graag starters

Foto: Thinkstock