Nieuws Actueel

Stichting Leerplanontwikkeling sluit op termijn de dependance in Enschede

Van onze redactie 1 mei 2015

SLO Google Maps

Het hoofdkantoor van Stichting Leerplanontwikkeling (SLO), waar leermethoden voor het voortgezet onderwijs worden ontwikkeld, is sinds jaar en dag gehuisvest in Enschede. Eerst in een karakteristiek pand aan de Beltstraat en tegenwoordig aan de Piet Heinstraat (aan het centrale busstation). Eerder dit jaar maakte SLO al plannen bekend om van de vestiging in Utrecht het hoofdkwartier te maken.

De vestiging in Enschede zou dan een dependance worden. Die plannen worden nu afgerond. Een definitief vertrek uit Enschede ligt echter in het verschiet, zegt Van den Akker. Op welke termijn zo’n vertrek gestalte krijgt is echter niet bekend. Van den Akker: „We onderzoeken op dit moment de gevolgen en de mogelijkheden voor de organisatie.”

Onrust

Van den Akker zegt onrust onder het personeel te begrijpen. „Uitgangspunt bij het sluiten van de vestiging in Enschede is een ‘zachte landing’ voor het personeel.” Raadslid Ayfer Koç (CDA) stelde deze week schriftelijke vragen aan het college van B en W over een mogelijk vertrek van de SLO. Ze wil weten hoe de gemeente hierop gaat anticiperen en vraagt of er al acties op stapel staan. Koç vreest dat er ontslagen gaan vallen onder werknemers in Enschede. De SLO heeft 120 medewerkers.

Foto: Google Maps